dimarts, 17 d’abril del 2012

Garraf i les Botigues, realitats pròpies


La setmana passada vaig participar, junt amb altres components del Govern Municipal, al Consell Municipal de Garraf i les Botigues. La reunió tenia com a objectiu principal planificar el pla d’actuacions d’aquests dos nuclis per als propers mesos amb la finalitat que les necessitats dels veïns siguin realment el full de ruta de l’Ajuntament en aquests dos nuclis. Va ser una reunió agradable, però sobretot molt gratificant, ja que vam posar en comú una manera de fer, que és la que ha de regir el programa d’actuacions municipals i que, per tant, aquestes responguin, per una banda, a les limitades possibilitats financeres i, per una altra, a les necessitats reals dels dos sectors.

Els darrers anys han estat farcits, a Sitges d’una manera molt significativa, però en general al conjunt del país, d’actuacions públiques que, en ocasions, estaven acompanyades d’importants inversions i que, en canvi, no només no eren necessàries per a la millora de la qualitat de vida de l’entorn, sinó que, de vegades, eren absolutament prescindibles. L’ús i abús d’aquesta manera de gestionar els béns públics és una de les causes que ens ha dut a la situació d’extrema dificultat que vivim ara. 

Resulta significatiu, però, que a les Botigues i Garraf tinguin la sensació que aquests darrers anys de bonança no els hagin deixat les inversions merescudes i que ara que no es pugui respondre a totes les actuacions desitjades. És una situació doblement complexa, perquè a tots dos sectors hi ha actuacions que són necessàries i que estan plenament justificades.

Per aquest motiu, el nostre pla a les Botigues i Garraf es basa en un treball colze a colze amb els veïns. La tasca que, en aquest sentit, realitzen el regidor territorial Lluís Marcé i el regidor de Participació Josep Moliné té una importància cabdal i posa de manifest la voluntat del govern municipal que les actuacions que s’executin en aquests dos sectors suposin accions de millora de l’entorn efectives i reals. 
Conjuntament, veïns i Ajuntament ja hem activat les prioritats, que passen per millorar els accessos a les dues àrees, la neteja de les platges i el manteniment de la via pública. Aquest format d’actuació pública, que fomenta la participació i respon a les necessitats reals dels veïns, és la línia en la qual volem basar la nostra política de planificacions de serveis i actuacions a la via pública.