dimarts, 12 de juny del 2012

Corpus sempre hi és

Corpus ens ha deixat enguany molt bones sensacions. En uns moments d’accentuada dificultat i en un cap de setmana amb notícies econòmiques difícils de pair i complicades d’assumir, Corpus ens ha estés de nou el seu encant ilimitat i la seva accentuada capacitat de seducció. Les catifes han tornat a lluir amb la seva habitual esplendor, els balcons han mostrat el seu rostre més alegre, l’exposició de clavells ha esclatat en colors, la processó ens ha emocionat, els gegants ens han tornat a captivar i la festa va comptar amb un reconeixement de primer nivell en ser inaugurada per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

Corpus és una simbiosi de creativitat, participació i companyerisme a parts iguals. Les catifes són el resultat d’un treball acurat, pel qual es necessita dedicació prèvia i mans disposades a dibuixar imatges primaverenques que provoquen mirades de complicitat entre els sitgetans i els visitants. Els grups de veïns, amics o integrants d’entitats que s’ajunten per a fer catifes és un dels signes que ens demostren que Sitges és –i ha de continuar sent-ho– un poble, amb tots els components positius que identifiquen aquest mot.

Aquest any, Corpus ha evidenciat que la capacitat de la festa és sòlida. Les restriccions econòmiques han afectat el seu pressupost, però el resultat, als ulls de sitgetans i visitants, ha estat relatiu. Com ja va passar amb la Cavalcada de Reis o Carnaval, els esforços de les entitats i la dedicació de la gent que hi col·labora en la festa contribueix a minimitzar les reduccions pressupostàries i, al mateix temps, demostrar la seva capacitat per continuar captivant-nos.

I Corpus a Sitges també és, no cal oblidar-ho, un ganxo per a la dinamització econòmica. Diumenge, diversos autocars i una llarga llista de vehicles van venir a Sitges per veure les catifes i passar el dia a la vila, una notícia que cal saludar com convé.

Passat Corpus, l’activitat no s’atura a Sitges i el proper cap de setmana la Festa de la Poesia i Sitges Fashion Weekend prenen el relleu en l’actualitat cultural, socioeconòmica i d’oci, posant de manifest que el dinamisme que distingeix Sitges es manté ferm i intacte.