dimarts, 20 de novembre del 2012

Escola de Música: punt i seguit


El mes passat va començar el nou curs de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges (EMMMAS) amb un nou format, un escenari adaptat i renovades il·lusions. Després del trist capítol que va suposar la interrupció d’aquesta activitat el curs passat a causa dels problemes econòmics de l’empresa concessionària, el Govern Municipal ha assumit el compromís que Sitges continuï tenint uns estudis públics de música, amb la finalitat que els nens i els joves de la vila puguin realitzar la seva formació en aquesta matèria i, al mateix temps, contribuir a dibuixar un sistema educatiu i cultural amb més opcions i capacitats.

Les instal·lacions de l’Escola Esteve Barrachina constitueixen el nou espai de l’EMMMAS. El passat 22 d’octubre va començar el curs 2012/13, que conserva les mateixes classes que els cursos anteriors. I en aquestes primeres setmanes ja hem pogut tastar de nou que l’esperit de la que va ser la gran professora de música de tantes generacions de sitgetans, la Montserrat Almirall, la senyu, es manté en el programa i la vocació de professors i alumnes.

La refundada Escola Municipal de Música Montserrat Almirall ha estat possible gràcies a la feina duta a terme per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament, la col·laboració de l’Escola Esteve Barrachina, l’esforç de les dues cooperatives que han assumit la gestió i la il·lusió dels alumnes i el seus pares. Per aquest motiu, per al Govern Municipal constituïa una prioritat dotar l’escola dels instruments que n’asseguressin la recuperació de la seva activitat, alhora que impulsar un nou model de gestió que n’aprengués dels errors del passat i en garantís un projecte fet a mida de la realitat, que no estirés més el braç que la màniga.

I en aquest camí, calia dotar la recuperada escola no únicament dels instruments i mètodes que en permetessin la seva continuïtat, sinó també de la visió propera que requereix qualsevol projecte educatiu i cultural fet a la nostra vila. Per aquest motiu, que el Pinyu Martí en sigui el nou director és una garantia que l’EMMMAS ha triat el camí que convé a tots els joves que volen aprendre música i que, en definitiva, li convé a Sitges.

La projecció de la Fundació Stämpfli
Les instal·lacions de la Fundació Stämpfli – Art Contemporani acullen des de començament de mes una nova mostra de la seva col·lecció permanent. Una renovada exposició d’obres d’art contemporani d’artistes de renom internacional que, generosament, han estat cedides pels seus autors al poble de Sitges.

Mai no estarem prou agraïts al matrimoni Stämpfli el seu amor per la vila que els ha acollit. La Fundació Stämpfli –com altres iniciatives anteriors impulsades pel Pere i l’Anna Maria, com les festes del carrer d’en Bosch o la recuperació d’edificis de gran valor patrimonial en aquest mateix carrer– han estat un regal que cal agrair amb la força que es mereix. La col·lecció de 80 obres de la Fundació, de les quals ara se n’exposen 35, constitueix un nou element que reforça i projecta el perfil cultural de Sitges.