divendres, 15 de febrer del 2013

Carnaval 2013: un bon balanç


Ha estat un bon Carnaval. Aquesta és la sensació generalitzada entre participants, espectadors i organitzadors. Sitges ha sabut lluïr i exhibir les millors gales carnavaleres amb l’habilitat i capacitat de convocatòria que ens distingeix. El Carnaval ha tornat a ser, de nou, una oportunitat excel·lent per a reforçar la nostra imatge i projecció com un municipi de referència en el panorama festiu del nostre país i alhora com una població que sap trobar l’equilibri entre la quantitat i la qualitat.

Fa només un any que vam implantar els nous horaris de les rues i fa l’efecte que és gairebé una eternitat. Els horaris s’han consolidat amb l’acceptació majoritària –i gairebé unànime– de la gent, ja que contribueixen a que el Carnaval sigui més accessible per a tothom. Entre els reptes de futur, situarem com una prioritat ajustar millor els temes de seguretat a les rues per tal que espectadors i colles puguin gaudir de l’espectacle amb el civisme i la tranquil·litat plenament assegurada.

Vull felicitar a les colles Panxampla’s i Maraka per les respectives organitzacions del Carnestoltes, la Reina i la Reina Infantil, així com el conjunt de les colles pel nivell assolit, que permeten que Sitges, segons va apuntar el diari La Vanguardia, tingui un dels 10 millors carnavals del món.