dijous, 27 de novembre del 2014

Nit de Premis: cultura de consum local i de visió global

La Nit de Premis Sitges és un acurat retrat del Sitges cultural dels nostres dies. Una nit que premia trajectòries, que reconeix capacitats i que estimula el talent. És una nit d’il·lusions, però també de justícia, perquè en el dibuix del Sitges cultural que hem construït entre tots al llarg de diverses generacions, els premis resulten necessaris i els homenatges, merescuts.

A la Nit de Premis hi conflueix la cultura més estretament vinculada a la tradició local amb la condició de Sitges com a pol d’atracció de les arts, que es reflecteix en els concursos i iniciatives que es convoquen a la vila i que tenen una dimensió internacional. La cultura de proximitat adquireix un doble valor: feta a Sitges amb visió global i acollida a Sitges per a consum local.

I aquesta dualitat es reflecteix en la nòmina de premiats i distingits que enguany recullen els seus guardons. La Nit de Premis és una fotografia d’aquest Sitges orgullós de la seva identitat i que, al mateix temps, es projecta portes enfora –al conjunt del país, però també més enllà– com un signe de vitalitat, talent, creativitat, projecció i catalanitat.