dimecres, 11 de març del 2015

Un festival de publicitat per a reforçar el prestigi i la projecció de Sitges


Ahir vam presentar Sitges Next, el nou festival d’innovació en comunicació i new media, que organitzarem els dies 17 i 18 d’abril vinents a Sitges. Es tracta de la culminació d’un projecte del mateix Ajuntament en el qual hem estat treballant durant dos anys i que ara hi veu la llum amb un engrescador cartell, que ja ha despertat l’interès inicial del sector i els aficionats.

La voluntat de crear un festival de publicitat a Sitges neix d’un paràmetre d’èxit que fa anys que ha funcionat en altres poblacions: ciutats que tenen grans festivals de cinema i que s’han dotat també del seu festival de publicitat. Els casos de Canes i Sant Sebastià són els més simptomàtics. Però també n’hi ha d’altres, com Venècia, Berlín o Austin. I amb aquesta iniciativa hem volgut que Sitges segueixi un model d’èxit. Tenim l’experiència en l’organització de festivals de relleu internacional, tenim les infraestructures necessàries, tenim l’estructura organitzativa de la Fundació del Festival de Cinema i tenim ganes de fer un salt endavant. Sitges necessita iniciatives com aquesta, que aporten un valor afegit extraordinari, i que ens ajudin a posicionar la vila en un entorn de qualitat, de projecció i de prestigi.

En el camí fins la creació d’aquesta edició inicial del Sitges Next hem comptat amb uns aliats fonamentals. En primer lloc, la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals. Des del moment que vaig exposar el projecte al director de l’ICEC, Jordi Sellas, hi va donar ple suport i ens vam posar a treballar plegats, sota tres eixos: 1, que el festival fos el nacional de Catalunya, com ho és el del cinema. 2, que tingués vocació internacional. I 3, que comptés amb la complicitat i participació dels agents implicats, és a dir, el sector de la comunicació i la publicitat.
I en aquest sentit ha estat fonamental el suport del sector per a pilotar el projecte: hi són presents el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, l’Associació Empresarial de Publicitat, el Mobile World Capital, la Universitat Ramon Llull i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Tots ells formen part del Consell Assessor del Sitges Next. Per a Sitges, reunir institucions d’aquest prestigi entorn un projecte local amb vocació internacional suposa un valor que cal tenir en consideració.

La ubicació del Sitges Next en el calendari ens permet completar el circuit que va de Carnaval al mes de maig amb activitats constants i que aporten un turisme amb valor afegit. Una de les nostres obsessions durant aquesta legislatura ha estat la reordenar el calendari d’esdeveniments i festes del segon tram de l’hivern i començament de primavera. Es tracta d’una època que permetia potenciar més en el calendari turístic. Per aquest motiu, hem mantingut constants reunions amb els organitzadors de cada esdeveniment per tal que uns i altres no competissin i poguessin programar-se complementàriament i amb comoditat en el calendari, amb la finalitat que cada setmana hi hagi una cita de relleu. Aquest cap de setmana, és el torn del Festival Internacional de Patchwork i la Botiga al carrer; després, serà el ral·li, la Fira d’art, la Fira d’scrap, el Sitges Next… Turisme de qualitat i projecció amb valor afegit.