dilluns, 9 de febrer del 2015

Ban de Carnaval

Sitgetanes i sitgetans.

El compte enrere ha començat i ja esperem l'inici del Carnaval. Tot i que fins el dia 12, Dijous Gras, haurem d'esperar el començament del programa oficial d'actes de la festa més multitudinària i antiga del nostre calendari – datat documentalment del segle XV, el Carnaval porta setmanes manifestant-se en molts racons de la vila. Des del treball incessant al Carrossòdrom fins a les infinites trobades i reunions d'aquells que desinteressadament treballen perquè la festa funcioni. Una tasca individual amb un resultat col·lectiu, que es podrà veure a les rues de la Disbauxa i l'Extermini i també a les rues infantils. 

Aquest any, a més, comptem amb un afegit nou: les graderies de La Fragata, que seran un dels punts de màxima exhibició per a les colles. Al comandament de Sa Majestat Carnestoltes i la Reina del Carnaval, sitgetanes i sitgetans viurem una setmana intensa de màgia, color i festa. A Erem Pocs i a Carrusel Carnaval, sort en aquesta aventura. El poble us espera per compartir amb vosaltres el resultat de mesos de treball.

Sense perjudici de la legalitat vigent en matèria d'horaris d'obertura d'establiments, aquest Consistori recomana amb encariment a tots els empresaris relacionats amb el sector de l'oci nocturn a respectar la normativa vigent que marca la Generalitat de Catalunya pel que fa a regulació horària on s'estableix que, per tal que tothom pugui gaudir de la festa, els establiments respectin els horaris de tancaments, que aquest any s'han vist ampliats a petició del sector.

Des de l'Ajuntament, demanem no estacionar cap vehicle fora dels espais degudament senyalitzats i evitar entorpir el recorregut de les rues de la Disbauxa i l'Extermini. D'acord amb la normativa relacionada amb els estacionaments antireglamentaris, aquest Ajuntament no es pot fer responsable dels desperfectes materials que es puguin ocasionar com a conseqüència del desenvolupament dels actes del Carnaval.

També recomanem a tots els veïns que viuen en els carrers per on transcorren les rues (tant les infantils com les del vespre) que evitin treure la brossa tant diumenge com dimarts, amb l'objectiu de facilitar el pas a les carrosses. També es podran dipositar les deixalles als contenidors, la majoria dels quals quedaran oberts. Una recomanació que fem extensiva als establiments de restauració que haurien d'abstenir-se de treure el vidre diumenge i dimarts de Carnaval.

El Carnaval és festa, però no és descontrol. Vull demanar a tots els que d'alguna o altra forma hi participeu que el celebreu amb civisme i respecte. Dos aspectes fonamentals de convivència que permetran que res destorbi l'ambient i l'alegria d'aquesta festa.

M'agradaria també poder felicitar a la Comissió de Carnaval que, encapçalada per Carles Garcia, ha implementat ajustos per millorar el desenvolupament de la celebració. Aquest any, mantenim l'horari de les rues infantils, diumenge a les 12 hores i dimarts a les 15 hores, i comencem la Disbauxa i l'Extermini a les 20 hores, mitja hora més tard que l'any anterior.

No vull deixar d'agrair a les entitats, Societat Recreativa El Retiro, Casino Prado Suburense, Grup dels Independents del Carnaval, i a les colles del Poble Sec, de les Cases Noves i del Club Natació, la seva funció i paper imprescindible perquè tot rutlli i per treballar per fer més gran el Carnaval.

Només em resta animar-vos a gaudir i a participar d'aquesta festa que enalteix valors com el treball en equip, el valor de fer entitat i de el valor de fer Sitges. Compartiu el Carnaval, les alegries i no deixeu de sumar-vos als actes que tant la Comissió com les entitats han preparat perquè tornem a celebrar un dels millors Carnavals del món.

Visca Sitges i bon Carnaval!