divendres, 4 de març del 2016

Pla de Barris: actuacions de proximitat

Fa uns dies vam iniciar les reunions amb els veïns de Vallpineda, de Garraf i de les Botigues per exposar els objectius i la dinàmica de treball que marcarà el Pla de Barris en el qual ja hem començat a treballar des del Govern Municipal. El Pla de Barris és una de les actuacions incloses en el Pla de Mandat que hem elaborat des del Govern i que detalla les línies estratègiques i les principals actuacions a l’Ajuntament aquesta legislatura.

El Pla de Barris té com a finalitat dotar les diverses àrees i sectors del municipi de les necessitats i demandes ciutadanes més destacades i assumibles. El Pla detallarà les actuacions a realitzar en els propers anys en diversos camps, com les millores en mobiliari urbà, serveis públics, àrees verdes, parcs infantils o organització viària, entre d’altres eixos.

Les actuacions que contingui el Pla de Barris seran el resultat de les propostes elaborades pel Govern, sumades a les que efectuaran els propis ciutadans a través dels Consells Municipals de veïns. Es tracta d’una fórmula de participació directa en la qual la ciutadania podrà expressar les seves opinions i preferències i que, al mateix temps, reconeix i avala el paper dels Consells com a òrgans representatius dels seus respectius àmbits i interlocutors amb l’administració. En les primeres reunions celebrades amb els Consells Municipals hem pogut traslladar als seus representants la fórmula que caracteritzarà el Pla de Barris i hem compartit les necessitats estructurals i els objectius d’una eina que està destinada a per ser plenament participativa entre la ciutadania. 

Al mateix temps –i de manera paral·lela a aquestes reunions–, hem obert una via de treball permanent amb l’Ajuntament de Castelldefels per abordar les necessitats en serveis i millores a les Botigues de Sitges. La singular ubicació d’aquesta zona i la decidida voluntat per corregir alguns dèficits en la prestació de serveis requereixen una acció de cooperació estable amb l’Ajuntament de Castelldefels, que permeti agilitzar i completar serveis. Fa uns dies em vaig reunir –acompanyat de la tinent d’alcalde, Aurora Carbonell, i la regidora de Via Pública, Carme Almirall– amb l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, i altres edils del municipi, on vam establir les bases d’actuacions conjuntes, que permetran millorar els serveis a les Botigues.