dijous, 6 d’octubre del 2016

El primer festival de cinema fantàstic del món

Pel·lícules, curts, públic, fans, directors, intèrprets, productors, indústria, patrocinadors, institucions, organitzadors, voluntaris, comerços, escoles, zombis... El Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és un rostre de múltiples cares, on totes juguen papers determinants que acaben configurant un festival únic i especial. A les portes del 50è aniversari, que celebrarem l’any vinent, el Festival manté el seu caràcter genuí com autèntica manifestació del cinema de gènere –amb un paper molt rellevant dels fans– i apostant al mateix temps per les tendències més innovadores del món audiovisual.

Sitges 2016 obre les portes a la realitat virtual, que permet mostrar les noves produccions en aquest format, que ha arribat per quedar-s’hi. El Festival d’enguany confirma l’aposta realitzada l’any passat per esdevenir un focus d’atracció de la indústria: el Sitges Pitchbox desperta l’interès de talent i indústria, la Blood Red Carpet atreu actors i actrius amb projecció que veuen Sitges com una bona plataforma, i el village creat per complementar l’oferta per al públic amplia en aquesta edició prestacions, serveis i interès per part de diferents companyies per ser-hi presents. Totes aquestes dades ens confirmen que el Festival de Sitges –junt amb la presència creixent de productors de cinema de gènere per mostrar els seus films i veure les presentacions de noves cintes– està capacitat per ser un focus d’atracció de la indústria cinematogràfica, que permet fer créixer el certamen.

Sitges és una vila especialment orientada als festivals. En tenim de diferents modalitats, perfils i continguts i recentment n’hem sumat un de publicitat i nova comunicació. I tots ells tenen com a indiscutible marc de referència i model a seguir el de cinema. Des que el 1968 Sitges va crear la que aleshores era la Setmana Internacional de Cinema Fantàstic, que poc després centraria bona part del seu enfoc en l’àmbit del terror (a Sitges encara hi ha gent que al Festival li diu el “Cinema de Terror”), el Festival ha jugat un paper determinant en el dinamisme de la vila. Durant molt de temps, el Festival tancava la temporada turística i ara és la manifestació més destacada de projecció de què disposa la vila. Comerços, restaurants, hotels i el conjunt de la vila viuen el Festival com deu dies intensos on tot transcorre d’una manera diferent, autèntica i genuïna, tal com li correspon al primer festival de cinema fantàstic del món.

Benvinguts i benvingudes a Sitges: gaudiu de la vila i dels seus serveis i, especialment, de tot el que us ofereix el Festival, que cada any és més.